Obálka titulu Labužníkovy historky

Labužníkovy historky

Vladimír Poštulka

Rozebráno

Titul je vyprodaný.

299 Kč


Popis: 1× kniha, vázaná, 352 stran, 17,5 × 24 cm, česky

Do české kuchyně proniklo gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino nebo carpaccio. Ovšem kdo z nás ví, kdy, kde a jak tato jídla vznikla? Byla to náhoda nebo dokonalé umění kuchaře? Autor sbírá labužnické historky jako vzácné doklady o tom, že jídlo a pití je nedílnou součástí kultury. Mnohé populární pokrmy – palačinky, bliny s kaviárem, imam bajildi, svíčková Stroganoff nebo omáčka Béchamel – mají své velice zajímavé příběhy a stojí za to je znát. Měli bychom přece vědět, co jíme.
Zpět na všechny kategorie