Mgr. Ing. Vojtěch Kment, Ph.D., je jako vědecký pracovník členem týmu projektu GAČR „Právní jednání a odpovědnost právnických osob“ při Právnické fakultě Univerzity Karlovy.1 V roce 2018 tamtéž obhájil disertační práci na téma elektronického právního jednání. Byl externím členem poradních skupin Ministerstva vnitra při předběžné přípravě adaptačního zákona k evropskému nařízení eIDAS.

V roce 2011 ukončil magisterské studium práv na Právnické fakultě UK s diplomovou prací zaměřenou na teorii vnitřních předpisů. Během studia se zabýval i problematikou mezinárodních arbitrážních řízení, včetně účasti na pre-mootu Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, konaném v New Yorku na Fordham University.

Od roku 1993 dodnes je vlastníkem společnosti AXONNET, spol. s r. o. Do roku 2000 z pozice ředitele dodavatele řešil a řídil dodávky komunikačních řešení i pro sítě sestávající z řádově až stovek geograficky rozptýlených poboček, popř. bezpečnostní řešení pro tisícovky klientů bank. Po roce 2000 pokračuje již jen s dodávkami protokolových analyzátorů vývojářům a jinak se jeho zaměření změnilo na poskytování konzultačních služeb v oblasti počítačové bezpečnosti, dokumentů a metodik jejich nasazování ve velkých organizacích či projektech.

Roku 1991 spoluzakládal a jako technický ředitel zajišťoval nekomerční službu Econnect, která tehdy jako jedna vůbec z prvních v ČSFR nabízela konektivitu pro internetové poštovní zprávy.

Roku 1988 absolvoval obor elektronické počítače na Fakultě elektrotechnické ČVUT s diplomovou prací na téma alokace prostředků pomocí programovacího jazyka Prolog, založeného na predikátové logice. Jako aspirant se poté věnoval vlastnostem umělé inteligence vytvářené neuronovými sítěmi. Předtím absolvoval Střední průmyslovou školu elektrotechnickou se zaměřením na elektrické stroje a (měřicí) přístroje.


Z kategorií

Podle jazyků

  • česky (1)

Vojtěch Kment