Popis: 1× kniha, vázaná, 728 stran, 17,5 × 24,1 cm, česky
Již podruhé vychází kompletní „učebnice“ domácího pečení. Kromě klasického chleba nebo ciabatty si připravíte muffiny, challu, pizzu, vícezrnné chleby, žemle, bagely nebo briošky.
U každého receptu autorka srozumitelně vysvětlila taje...
Já jsem s touto biblí naprosto spokojená. Už jsem z ní dělala několik chlebů a tak výborné výsledky jsem nikdy předtím nedokázala vykouzlit, a to peču chleba již několik let. Ani z domácí pekárny takový chléb není. Když se přesně dodrží postup (hrají i minuty), vyjde chléb opravdu delikátní.
precizní, naprosto podrobné popisy, zvládne opravdu každý a ještě dokonale! Na druhou stranu nemůžete čekat všechno - 'evropské' pochoutky, které v USA nejsou tak známé, jako např. koláče(kynuté), buchty, rohlíky či 'šumavský' nebo bavorský chléb tu zkrátka nenajdete. Takže záleží na tom, co od BIBLE očekáváte (já čekala základy, později jsem pochopila, že naše základy pečení nejsou totéž, co základy pro americké 'pekaře').
Osobně mi není ani zcela jasný např. pojem 'chlebová mouka', nejsem si jistá, zda naše označení chlebové mouky znamená totéž co americké.Tak je to i s některými dalšími pojmy. Uvítala bych nějaký doslov překladatele nebo slovo českého odborníka, protože kniha je opravdu precizně vyvedená a neobjasněné odlišnosti ji zbytečně pro neamerické čtenáře-pekaře ubírají na hodnotě.