Popis: 1× kniha, brožovaná, 119 stran, 16,7 × 22 cm, česky
Kdy byla francouzská revoluce? V létě. A kdy proběhne Pohlreichova francouzská revoluce? Letošní léto.
Zdeněk Pohlreich uvádí spoustu zajímavých receptů s výpravnými fotografiemi, které stojí na francouzské kuchyni a létem milované ingredienci – na smetaně.
Ať vždycky neslízne smetanu jen šéf!
Musím se s vámi podělit o zkušenost s vařením s knihami pana Polreicha. Do doby než jsem pokazila několik jídel a partner mi řekl, že bych si měla koupit nějakou kuchařku, jsem si myslela, že umím vařit docela dobře, ale od chvíle, kdy jsem si koupila tuto knihu a knihu "Prostřeno bez servítků" také od p. Polreicha, se mé vaření dramaticky zlepšilo. Poznala jsem, že výborné jídlo se dá velmi jednoduše a rychle uvařit prakticky ve dvou hrncích a nezabere to mnoho času, ale taky jsem se od té doby pořádně nenajedla.
Ptáte se proč?
Je to jednoduché - partner pracuje z domu a prosívá mě, abych mu večer uvařila jídlo na další den a dohodli jsme se, že když už vařím, udělám tři porce jídla, abychom měli dobrou večeři a partner jídlo na další den. Od doby, co vařím s knihou pana Polreicha, mi partner pravidelně polovinu až tři čtvrtiny mé večeře doslova sežere, takže zatímco já úspěšně hubnu, jemu roste bříško. Asi budu muset začít vařit pro čtyři :-)