Marcel Soural je jedním z nejvýraznějších představitelů českého developmentu. Jako zakladatel a předseda představenstva investiční skupiny Trigema usiluje o to, aby se do české architektury vrátila špičková kvalita. Společně s výtvarníkem Davidem Černým a studiem Black n’Arch obohacuje veřejný prostor ikonickými stavbami, které pozoruhodně balancují na pomezí architektonického a uměleckého díla. Patří k nim nedávno dokončený Fragment v pražském Karlíně složený z „pixelovatých“ bloků a obřích soch, nově vznikající industriální čtvrť Lihovar a v budoucnu též monumentální „vrakodrap” nazvaný příznačně Top Tower, protože by se měl stát nejvyšší stavbou v Praze.
Marcel Soural postupně také rozvíjí vizi Trigema Leisure s cílem vytvořit skupinu volnočasových destinací, které se navzájem synergicky doplňují. K areálu Monínec, určenému pro letní i zimní sporty, letos přibyl skiareál v Rokytnici. V roce 2024 Trigema otevře první část zážitkového vinařství Dog in Dock ve Veselí nad Moravou, které se bude v následujících letech rozrůstat.
O kultivování českého developerského prostředí se aktivně snaží také z míst, jako je správní rada Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí nebo Inženýrská komora (ČKAIT). Zasedá v dozorčí radě Centra Paraple a stabilně už více než dvě desetiletí podporuje jeho činnost.
Marcel Soural se narodil v roce 1965 v Šumperku. Vystudoval Stavební fakultu ČVUT v Praze a po krátkém působení ve stavebních firmách v Německu a v Čechách založil v roce 1994 spolu se dvěma partnery společnost Trigema. Během let se stal jejím jediným vlastníkem a rozvinul ji ze stavební společnosti v silnou investiční skupinu s pevnou vizí. Ví, že cesta vpřed vede jedině skrze bourání konvencí – a nebojí se je bourat všemi způsoby.


Podle typu

  • Kniha (1)

Z kategorií

Podle jazyků

  • česky (1)

Marcel Soural

Jenom vize nestačí
Kniha

Jenom vize nestačí
Developer s odvahou stavět jinak

Vladimír Kroc, Marcel Soural  /  Prostor (2024)

Skladem

Expedujeme do 1 pracovního dne.

497 Kč

Načítáme data ...