prof. Ing. Marek Večeř, Ph.D. (*1976 v Ostravě)
Na Střední průmyslové škole chemické akademika Heyrovského v Ostravě se v roce 1994 vyučil analytické chemii, aby pak pod dohledem profesora Kamila Wichterleho vystudoval procesní inženýrství ve specializaci chemické inženýrství na VŠB-TU v Ostravě. Diplomovou práci zpracoval v roce 1999 ve spolupráci s průmyslovým podnikem Deza a.s, kdy ještě netušil, že tématika zpracování uhelného dehtu a koksochemické technologie budou v budoucnu jedním z klíčových témat ve spolupráci s průmyslem. Doktorát v oboru chemické inženýrství dokončil na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze na jaře 2005, kdy byl jeho školícím pracovištěm Ústav chemických procesů Akademie věd v Praze na Suchdole. Zde potkal osudového učitele Ondřeje Weina, který jej, se sobě vlastní otcovskou péčí, naučil kromě všeho o proudění nenewtonských tekutin také počítat do deseti a znát mentalitu obyvatel. Po desetiletém působení na půdě akademie věd v pozici doktoranda, „postdoka“ a mladšího vědeckého pracovníka, kdy se po završení doktorátu věnoval především vícefázové hydrodynamice systémů kapalina plyn, přijal nabídku svého mentora Kamila Wichterleho a vrátil se do Ostravy na katedru chemie VŠB-TUO.
V roce 2013 se habilitoval na ČVUT v oboru procesní a konstrukční inženýrství. V témže oboru získal v roce 2023 profesuru na Fakultě strojní VŠB-TUO.
Podílel se na řešení řady průmyslových projektů zejména z oblasti koksárenství a spolupracoval na mnoha projektech s národní i mezinárodní účastí.
Byl iniciátorem vytvoření Centra chemického inženýrství na Fakultě materiálově-technologické, jehož je ředitelem.
Jako garant studijních programů Environmentální technologie a Chemické a environmentální inženýrství patří k respektovaným členům fakulty. Ve volných chvílích se věnuje svým třem dětem a výchově mladých baseballistů v klubu Arrows Ostrava a v České baseballové akademii.


Marek Večeř

Přenosové děje
Kniha

Přenosové děje

Marek Večeř, Kamil Wichterle  /  VŠCHT Praha (2023)

Skladem

Expedujeme do 1 pracovního dne.

297 Kč

Načítáme data ...