Pražský rodák Karel Engel (*28. 5. 1940), bývalý zápasník ve volném stylu, je spoluzakladatelem české kaskadérské školy. Ve věku přibližně 15 let se na popud svého dědečka Ing. Josefa Fikla začal věnovat zápasu ve volném stylu (zejména proto, aby byl ukázněn). Josef Fikl byl za první republiky předsedou ČSAAU (Československé atletické amatérské unie), členem Československého olympijského výboru a ředitelem první štafety olympijského ohně z hory Olymp do Berlína v roce 1936.

Karel Engel se stal sedmkrát mistrem ČSSR, ve sbírce má i deváté místo z olympijských her v Mnichově 1972 a dvě umístění v první desítce na mistrovství Evropy. Začínal v klubu ČKD Stalingrad, poté závodil za Rudou hvězdu Praha a brzy coby reprezentant objížděl mezinárodní turnaje, tehdy především v bývalém Sovětském svazu či v Mongolsku, kde je bojový sport velice uznávaný.

Jeho mohutnou postavu a svérázný projev si oblíbilo mnoho režisérů, celkem hrál asi ve 450 filmech, z toho zhruba 50 zahraničních.

Je členem Nadačního fondu Dany a Emila Zátopkových, Nadačního fondu pražských olympioniků a předsedou čestného soudu Klubu pro povznesení podnikatelského ducha národa českého.


Podle typu

  • Kniha (1)

Z kategorií

Podle jazyků

  • česky (1)

Karel Engel

Jak šel čas...
Kniha

Jak šel čas...
Vzpomínky zápasníka a kaskadéra

Karel Engel  /  GG VIEW s.r.o. (2018)

Skladem

Expedujeme do 1 pracovního dne.

261 Kč