James Wasserman se narodil v roce 1948. Po studiu na Antioch College strávil řadu let studiem s různými učiteli meditace a jiných okultních disciplín. V roce 1973 se usadil v New Yorku, kde začal pracovat v největším světovém knihkupectví Samuela Weisera, zaměřeném na okultní literaturu. V roce 1977 odešel a založil Studio 31, specializující se na knižní produkci a grafický design.
V roce 1976 po studiu systému vědeckého iluminismu Aleistera Crowleye vstoupil do řádu Ordo Templi Orientis. V roce 1979 založil lóži TAHUTI, jednu z nejstarších trvale existujících lóží O.T.O. Hrál klíčovou roli při zrodu četných publikací Crowleyova korpusu, vedoucích k dalšímu rozvoji hnutí a zasloužil se o širokou veřejností přivítané zpřístupnění Aniho papyru, Egyptské knihy mrtvých (The Book of Going Forth by Day).
Kromě zájmu o náboženství a kreativní mytologii / mytologii stvoření je vášnivým zastáncem politické svobody. Zabývá se vědecky ústavou Spojených států, spisy Otců zakladatelů a problematikou občanských svobod. Je doživotním členem NRA, žije se svou ženou a dvěma dětmi v New Yorku.


Podle typu

  • Kniha (3)

Z kategorií

Podle jazyků

  • česky (3)

James Wasserman

Mysterijní tradice
Kniha
Rytíři Templu
Kniha

Rytíři Templu
Ilustrovaná encyklopedie templářů

James Wasserman  /  Area (2007)

Rozebráno

Titul je vyprodaný.

449 Kč

Templáři a asasínové
Kniha

Templáři a asasínové
Nebeští bojovnící

James Wasserman  /  BB art (2004)

Rozebráno

Titul je vyprodaný.

179 Kč