3x předvánoční připomínka osvědčeného titulu pro děti a jejich rodiče

Tomáš Weiss

Všude samá novinka, ale v dětské literatuře platí, že co je osvědčené, má u rodičů mnohem větší důvěru než neznámo. Tak tady připomínka moderní klasiky, která už zaparkovala s velkým úspěchem v mnoha domácnostech a je dobrý předpoklad, že i vám poslouží skvěle.

Lichožrouti - komplet

Požírači ponožek od Pavla Šruta a Galiny Miklínové vycházeli postupně, ale teď už se dají koupit všechny tři díla najednou v papírové krabici. 

 

Dalším starým známým je Temný pán. A taky už ho jsou tři díly. Temný pán, vládce Temnokraje, velitel Legií děsu a vůbec krystalické Vtělení zla, je po prohrané galaktické bitvě za trest svržen na bezvýznamnou planetku jménem Země. Pryč jsou však jeho majestátní rohy, vlčí tesáky i kostěné hrboly na lebce. Na Zem byl svržen v těle obtloustlého třináctiletého chlapce a žádná z jeho hrůzostrašných magických rekvizit zde žel nefunguje.  Chlapec z jiného světa, hovořící květnatým archaickým jazykem, oslovuje sociální pracovnici „bezvýznamná lidská ženo“, školu nazývá „pekelným domem“ a podivuje se, když mu k snídani namísto opékaného masa nepřátel přinesou topinky. 

A do třetice klasika - Škola Malého stromu. Pokud ještě neznáte, neváhejte. Je svátkem číst takovou knihu. Je podivuhodná. Pojednává o malé části života chlapce-sirotka, který byl od svých šesti let vychováván krátkou dobu na horské samotě svým indiánským dědečkem a babičkou z rodu Čerokiů. Kniha není žádnou selankou, objevuje se tam vše co patří k životu. I smrt a smutek, bezmoc. Budete překvapeni, jak kniha dokáže vcucnout. Takových opravdu moc není!

 

11.12.2015