Š.J.V. Vchynský (*1966) se narodil a bydlí v Brně. V r. 1991 promoval na Lékařské fakultě MU, kde též do r. 2000 pracoval v oblasti prevence, hygieny a epidemiologie.
Specializuje se na problematiku sociálně patologických jevů, zabývá se rizikovými formami chování, možnostmi jejich mapování, detekce a prevence u různých populačních skupin. Zkoumá především závislostní chování dětí, mládeže a mladých dospělých osob, spolupracuje též s klinickými pracovišti jiných oborů. Publikoval více než 400 odborných prací. Od r. 2000 působí na Pedagogické fakultě MU, přednáší a cvičí základy vybraných lékařských disciplín zejména pro studenty, kteří se budou věnovat výchově a vzdělávání žáků se specifickými potřebami a možnostem jejich začlenění do společnosti. Ve volném čase rád čte (a občas i něco sám napíše), sleduje dokumenty o přírodě, společnosti a vesmíru, věnuje se svému psímu mazlíčkovi, sebevzdělávání a dalším koníčkům (počítače, fotografování, automobil).
Přemýšlí o jevech, věcech a lidech, nespokojuje se s pouhým konstatováním, že se něco dělá nebo funguje tak a tak, touží se dobrat podstaty. Věří, že ještě existují hodnoty, jež stojí za to hájit, a lidé, od nichž se dá mnohému naučit.


Šimon Josef Václav Vchynský

Skryto v paměti srdce
Kniha

Skryto v paměti srdce

Šimon Josef Václav Vchynský  /  Šimon Ryšavý (2020)

Skladem

Expedujeme do 1 pracovního dne.

134 Kč