Narozen 27. 1. 1954 v Karlíně

Za minulého režimu prošel četnými londonovskými zaměstnáními. Psal, editoval a vydával samizdat. Za zmínku stojí pověstné antologie Konec obelisku (1978) s uveřejněnými texty zakázaných básníků a písničkářů a Básníci a samotáři (1982), kde se vedle sebe ocitlo 102 básníků různých generací i osudů.

Čtvrt století vedl antikvariát na Strakonickém hradě. Prošel postupně fotbalovým týmem Dukly Praha, disentem, řádem maltézských rytířů, systemickými konstelacemi, PEN klubem a došel až na Šumavu. Po cestě potkal žítkovské bohyně, Otu Pavla, maršála Tita, Jana Bílého, Vladimíra Holana, Josefa Sudka, Josifa Brodskiho, Martu Kubišovou, MUDr. Josefa Jonáše, Ivanu Řandovou, Jiřinu a Herberta Honesovi.

Ve své tvorbě se zaměřuje na vydávání pověstí a pohádek, na průzkum legendárních studánek a pramenů (NEBE STUDÁNEK) a také píše odborné historické publikace. Je třeba zmínit stavební průzkum lidových staveb Jakuba Bursy nebo Strakonického hradu společně s Tomášem Durdíkem. Punkové dějiny Strakonic napsal ve spolupráci s Karlem Skalickým. V příbuzenstvu se vyskytoval Bohuslav Martinů a Vítězslav Nezval. Prohlašuje se za žáka básníka Jaroslava Seiferta a za eléva psychotronika Jana Spěváčka.


Ondřej Fibich

Litujeme, na vámi zadaný dotaz jsme nenalezli žádné zboží.

Zkuste zadat nový dotaz do fulltextového hledání: