Stefan Erdmann Badatel, kterého zajímají pyramidy, a autor literatury faktu Stefan Erdmann (nar. v roce 1966 v Hannoveru) zahájil koncem osmdesátých let vlastní soukromý výzkum formou rozsáhlého šetření a několika výprav za poznáním původu a historie světového fenoménu pyramid.
Sledoval také stopy celosvětové kultury stavitelů pyramid v předdynastickém období, o jejíž existenci byl přesvědčen.
Středobodem jeho práce se od počátku stala stavba pyramid ve starověkém Egyptě se zaměřením na Velkou (=Cheopsovu=Chufuovu) pyramidu v Gíze.
Díky svému zkoumání v letech 2006/2007, prováděnému také s pomocí laboratorních analýz vzorků bahna a hornin ve Freseniově institutu v Drážďanech, Erdmann vědecky dokázal, že do dolní části Velké pyramidy přitékala dlouhou dobu takzvaným Hérodotovým kanálem voda z Nilu.

Erdmann vychází z toho, že Velká pyramida byla původně vybudována jako technická stavba, v níž hrála centrální roli voda.
Během svých zkoumání v letech 2007/2008 objevil na krycích trámech královské hrobky ve Velké pyramidě i pravidelné černé „jazýčky“.

V roce 2013 vyvolali Erdmann a doktor Dominique Görlitz svými senzačními objevy ve Velké pyramidě celosvětově známý Cheopsův skandál (=oba pyramidologové byli dokonce egyptskými úřady trestně stíháni za údajné poškození faraonovy kartuše s hieroglyfy)


Podle typu

  • Kniha (1)

Z kategorií

Podle jazyků

  • česky (1)

Stefan Erdmann

Whistleblower!
Kniha

Whistleblower!

Stefan Erdmann  /  ANCH BOOKS (2018)

Rozebráno

Titul je vyprodaný.

441 Kč