Britská autorka Nuala Ellwood vyrůstala v rodině uznávaných novinářů. Na začátku profesní dráhy se věnovala zpěvu a psaní písňových textů, ale později se rozhodla pro spisovatelství. Rodinné prostředí významně ovlivnilo námět její prvotiny Co zbylo z mojí sestry.

Nualin otec i celá řada jeho přátel působili jako váleční reportéři a právě jejich vyprávění bylo pro autorku primární inspirací pro vytvoření hrdinky, která se po návratu z válečného pekla potýká s posttraumatickou stresovou poruchou.

K „nespolehlivým vypravěčům", kteří jsou v současné thrillerové tvorbě tolik populární (první byla hrdinka románu Zmizelá od Gillian Flynn) tak díky Nuale Ellwood přibývá bravurně psychologicky vykreslená hrdinka, u níž čtenář pochybuje, jestli skutečně vidí, slyší a prožívá to, o čem nám vypráví.

Co zbylo z mojí sestry je thriller bravurně napsaný, mrazivý, s místy až hororovými prvky. Zcela jistě není náhodou, že deník Guardian označil Nualu Ellwood za jednu z nejnadějnějších tváří britské literatury.


Z kategorií

Podle jazyků

  • česky (2)

Nuala Elwood

Co zbylo z mojí sestry
Elektronická kniha

Co zbylo z mojí sestry [e-kniha]

Nuala Elwood  /  Domino (2018)

Není v prodeji

U titulu vypršela licence.

229 Kč

Načítáme data ...
Co zbylo z mojí sestry
Kniha

Co zbylo z mojí sestry

Nuala Elwood  /  Domino (2018)

Skladem

Expedujeme do 1 pracovního dne.

314 Kč