Robert C. Birkby je americký dobrodruh, průvodce, spisovatel, fotograf, motivační mluvčí a designér turistických cest. Po vysoké škole nastoupil jako učitel angličtiny na Missourské univerzitě, práci ale následně opustil, aby mohl přejít tři a půl tisíce kilometrů dlouhou Apalačskou stezku. Později se živil jako spisovatel a novinář a spolupracoval také s organizací pro ochranu přírody, pro kterou řídil stavbu turistických tras po celých Spojených státech.

Scotta Fischera poznal v roce 1982, kdy ho Scott přesvědčil, aby s ním zlezl Mount Olympus. Následně pracoval pro Fischerovu agenturu Mountain Madness jako autor reklamních textů a průvodce, vedl dobrodružné výpravy v Kaskádovém pohoří, na Aljašce, na Kilimandžáru, Elbrusu i v Nepálu.

Po Fischerově smrti v roce 1996 napsal jeho biografii s názvem Everest (Mountain Madness, 2009; česky Nakladatelství JOTA, 2015). Birkby je také autorem mnoha knih se skautskou tematikou a mezi jeho četné aktivity patří také spolupráce s Velkou bajkalskou stezkou, organizací, která spravuje turistické trasy v národních parcích kolem Bajkalu.


Z kategorií

Podle jazyků

  • česky (2)

Robert Birkby

Everest
Elektronická kniha

Everest [e-kniha]
Legendární Scott Fischer a jeho život ve výškách

Robert Birkby  /  Jota (2015)

Není v prodeji

U titulu vypršela licence.

259 Kč

Načítáme data ...
Everest
Kniha

Everest
Legendární Scott Fischer a jeho život ve výškách

Robert Birkby  /  Jota (2015)

Rozebráno

Titul je vyprodaný.

358 Kč