EVITA NAUŠOVÁ se narodila roku 1971 v severočeském Varnsdorfu, matka byla zaměstnaná v administrativě, otec byl dřevomodelářem. Absolvovala železniční učiliště a posléze pracovala jako průvodčí osobních vlaků.
V roce 1988 se přestěhovala do Prahy, dálkově vystudovala gymnázium a poté pražskou FAMU, obor dramaturgie a scenáristika. V roce 1997 jí vydalo nakladatelství FAUN sbírku básní Po římse až k oknu a 2007 představila novelu Jizvy, kterou se vrací do rodného města, ke svým kořenům. Přes dvacet let pracuje jako scenáristka.
Podílela se na televizních seriálech a minisérii (Ordinace v růžové zahradě, Profesor T, Chlap, Extraktoři). V letech 2009 a 2010 byla podpořena grantem Nadace RWE BARRANDOV.
V roce 2014 obdržela jako první Češka mezinárodní ocenění THE KRYSZTOF KIESLOWSKI SCRIPTEAST AWARD za scénář Amerikánka, který byl úspěšně zdramatizován v divadle Jatka 78.
V roce 2021 byla Amerikánka Vol. 9: V dětském sanatoriu oceněna v kategorii: Nejlepší televizní fi lm nebo minisérie. V současnosti také působí na FAMU jako lektor výuky.
Jako samoživitelka vychovala dvě dcery, žije střídavě v Praze a mimo ni, v krajích, kde se inspiruje pro další psaní.


Podle typu

  • Kniha (2)

Z kategorií

Podle jazyků

  • česky (2)

Evita Naušová

Muž na bílém koni
Kniha

Muž na bílém koni

Evita Naušová  /  EMA (2024)

Skladem

Expedujeme do 1 pracovního dne.

378 Kč

Načítáme data ...
Jizvy
Kniha

Jizvy

Evita Naušová  /  Paseka (2007)

Rozebráno

Titul je vyprodaný.

44 Kč

(pův. cena: 44 Kč)