Léčba jménem low carb

nakl. Alphabook

„Tato dieta mi zachránila život,“ říká autor kuchařek o nízkosacharidové stravě Giancarlo Caldesi. Díky low carb stravování u něj zcela ustoupila cukrovka a tak společně se svou ženou Katie sepsal knihu receptů, které mohou pomoci i vám. A nejde při tom o žádnou drastickou dietu, jen o uvědomělý přístup k jídlu.

V roce 2012 Giancarlu Caldesimu diagnostikovali cukrovku 2. typu, od té doby zhubl o 25 kilogramů a dodnes nemoc úspěšně kontroluje.
V této inspirativní knize se s manželkou Katie a výživovou poradkyní Jenny Phillipsovou dělí o poznatky a zkušenosti v oblasti snížení hmotnosti a odeznění cukrovky 2. typu pomocí chutné nízkosacharidové stravy. Zabývají se běžnými nástrahami dlouhodobé změny stravování a přinášejí nápady na obědy v práci, jako například špenátový falafel s řepným hummusem, navrhují zdravější verzi jídla z donášky, jako je pizza al taglio, kuřecí tikka masala a thajské červené kari s hovězím, ale také představují slavnostnější pokrmy typu jehněcí tažín a cannelloni ze špenátových těstovin, kterými potěšíte rodinu i přátele. V kuchařce dokonce najdete inspiraci k občasnému mlsání v podobě třeba horkého malinového soufflé nebo čokoládového dortu s kávou a ořechy.

Low Carb nebo také LCHF (Low Carb High Fat) je anglické označení způsobu stravování, kdy je oproti běžným výživovým doporučením výrazně snížen příjem sacharidů a naopak jsou navýšeny tuky (bílkoviny zůstávají v běžných číslech). Můžete se také setkat s českým názvem nízkosacharidové stravování.

13.3.2024