Fascinující svět fauny a flóry

Grada

Knihy o přírodě mnohou vypadat různě. A kolik už jste jich za ta léta viděli, že? Tyhle dvě jsou ale obrazově mimořádné a i jejich naučné pojetí je ojedinělé. Pod prostými názvy Fauna a Flóra se skrývá opravdu překvapivý obsah. Knihy, odpovídající svým zpracováním nejnáročnějším vizuálním standardům dneška.

Kniha „Fauna“ vám objasní neuvěřitelnou anatomii, chování a popíše krásu každého typu živočicha, od kožešiny po šupinu, od vousků po špičku ocasu, nepatrné druhy hmyzu, křehké mořské živočichy, barevné ptáky i okouzlující savce, kůži, peří, schránky měkkýšů, šupiny obratlovců, zbraně a souboje, smyslové vnímání pod vodou, tvary zornic, rozpoznávání pachu a zvuků, ptačí zobáky i ruce primátů.

Kniha „Flóra“ vám objasní vše od kořínků po špičky listů, od nepatrných mechů, jemných kapradin, zářivých květů až po statné palmy. Nádherné fotografie, přehledné kresby a stručná jasná vysvětlení na každé dvoustránce – průběh fotosyntézy, podzimní zbarvení listů, jak kaktusy uchovávají vodu a jak semínka vědí, kam mají růst, prozkoumáme neskutečnou rozmanitost a komplexitu tvarů a barev kořenů, trnů, stonků, listů, šišek, semen, plodů a květů, tak nádherně vyobrazených v této knize.

Makrofotky, barevné kostry, detaily, mikroskopická zobrazení.....brouci, medúzy, savci....kostry a jejich funkce u jednotlivých druhů....

Kořeny, bulvy, podvodní lekníhy řezy listy a stonky....

Každé dítě má mít ve věku obecné školy nějakou zajímavou knihu o zvířatech a rostlinách. Tohle je dost dobrá příležitost.

 

14.12.2020