Z lovce se stává kořist a z minulosti děsivá přítomnost...

nakl. Grada

Mike Omer je původně novinář a vývojář počítačových her, ale v současné době nejvíce přemýšlí nad svou novou sérií detektivních thrillerů s forenzní psycholožkou Zoe Bentleyovou. S oblibou píše o skutečných zločincích nebo naopak obětech zločinů.

S oblibou píše o skutečných zločincích nebo naopak obětech zločinů. Má ale taky rád humor, proto svoje thrillery odlehčuje vtipnými pasážemi.
Ve spisovatelském snažení jej horlivě podporuje jeho manželka. Společně vychovávají tři děti a domácnost s nimi sdílejí ještě dva nenasytní psi, kteří hrozivě vrtí ocasem na každého, kdo se přiblíží k jejich domu.
Je autorem čtyřdílné série Glenmore Park Mystery a série s psycholožkou Zoe Bentleyovou, z níž vyšly zatím dva díly – V mysli vraha (A Killer’s Mind, 2018) a In The Darkness (2019).

Ukázka:

Nefungovalo to. Doufal, že právě tahle bude ta pravá, už teď ale cítil, jak kouzlo vyprchává, jak se ho zmocňuje nuda. Když se vedle ní probudil, nepociťoval už zápal chtíče a vzrušení. Vnímal pouze zklamání.

Věděl, že částečně je na vině balzamovací směs.

Nenamíchal ji správně. Její tělo bylo až příliš strnulé, odstín pleti nedokonalý. Možná měl solný roztok kompenzovat větší dávkou barviva. Nevěděl ale jak velkou a materiály o téhle problematice, které našel na internetu, byly na podrobnosti skoupé.

Předevčírem v noci ji z pocitu marností profackoval, až spadla ze židle a ve strnulém sedu se svezla na podlahu. Rozzuřeně odešel z domu, práskl za sebou dveřmi, jezdil po městě a cítil, že pokud se mu naskytne příležitost, znova zabije. Jenže všechny ženy, které zahlédl, šly buď ve dvojicích, nebo ve skupinkách, a když na ulici oslovil jednu štětku, řekla mu, že už má pro dnešek padla, a v očích se jí přitom zračil strach. Co v jeho obličeji zahlédla, že měla tak nahnáno? Vyděšeně chvátal zpátky k autu a prohlédl si v zrcátku svou tvář, vypadala ale stejně jako vždycky. Vrátil se domů a na záchodě si ulevil.

Příště to dopadne líp. Vymyslí, jak to udělat, aby ta další působila životněji. Možná by pomohly skleněné oči. Tuto možnost by měl prozkoumat.

Nejdřív se ale musí rozejít s touhle.

Zvedl ji z podlahy a posadil zpátky na židli. Zírala na stůl, bezpochyby i ona v jejich vztahu cítila napětí.

Položil jí ruku na rameno a něžně ji pohladil.

„Zažili jsme spolu hezké chvíle, ne?“ usmál se na ni.

Nechtěl do ticha mezi nimi vstupovat. Jak by měla zareagovat? Přemýšlel nad všemi možnostmi, co znal z filmů, které viděl, z knížek, které přečetl.

Rozpláče se.

Uchopil ji za levou ruku a ohnul ji v lokti. Chtěl, aby bylo všechno akorát, což představovalo ošidný úkol, nakonec se mu ale povedlo zakrýt jí tvář dlaní. Pak ji vzal za pravou paži a udělal totéž, takže to vypadalo, že schovala obličej v dlaních a vzlyká.

27.9.2019