Dokáže z nás správný design našeho domova udělat šťastnějšího člověka?

Victoria Harrisonová

Jak si vypěstovat vlastní vzduch? Jak dekorovat z barev? Znáte tajemství dobrého spánku? Jak na vůně? Autorka knihy Designem ke štěstí radí, jak se pokusit udělat si z domova osobní oázu.

Program pro šťastný domov
„Předsevzala jsem si, že najdu odpověď na jednu jednoduchou otázku: Dokáže z nás náš domov udělat šťastnějšího člověka?“ Každý chce být šťastný, ale jak se zdá, štěstí někdy hledáme na nesprávných místech. Bohatství, moc a prestiž nám mohou přinést krátkodobý vzestup, ale opravdový klid a štěstí nám často dokážou zajistit ty nejjednodušší radosti. Příjemný letní oběd ve sluncem zalité zahradě, povzbudivé praskání táboráku nebo líné nedělní ráno strávené klidným odpočinkem v oblíbeném křesle; tyto chvilky domácí pohody lze snadno přehlédnout, ale možná bychom se měli více zaměřit právě na ně a podpořit v sobě pocit duševní spokojenosti.
Protože úzkost a vyhoření jsou dnes čím dál častější, chtěla jsem zjistit, zda bychom nemohli aktivně zlepšit své zdraví a duševní pohodu prostě tím, jak si zařídíme prostor, ve kterém žijeme, a zda existují nějaké zkratky, vedoucí ke štěstí, které bychom si mohli osvojit. Předsevzala jsem si, že naleznu odpověď na jednu jednoduchou otázku:
Dokáže z nás náš domov udělat šťastnějšího člověka?
Moje pátrání po umění, jak být šťastný, mě zavedlo na některá úžasná místa – od výzkumných laboratoří NASA až po japonské lesy. Postupně jsem začala budovat svůj univerzální „Program pro vytvoření šťastného domova“, jehož cílem je pomoci vám vytvořit si takový prostor pro život, který vás bude uzdravovat, uklidňovat a pečovat o vás. Kniha, která z mého snažení vznikla – Designem ke štěstí –, je plná tipů a inspirace, jež vám pomohou začít žít šťastnější život. Můžete si ji přečíst hned celou a řídit se jejím programem, nebo z ní čerpat minidávky štěstí ve chvílích, kdy je budete potřebovat.Tím, že se na svůj prostor – počínaje tím, jak vypadá, a konče tím, jak se v něm cítíte – podíváte z jiného úhlu, ukáže se vám cesta, jak si vytvořit šťastný, povznášející domov, který o vás bude pečovat od rána do večera, a dokonce i ve spánku. Tak ať se vám hezky čte!

Victoria

23.8.2019