Nakladatelství Host hlásí: severští detektivkáři se valí do Prahy

Dana Blatná, Tomáš Weiss

Už už to vždycky vypadá, že má severská krimi na kahánku, ale pak vyjde nová kniha někoho z skandinávské první ligy - a zase to funguje. Jednou vede Nesbo, pak ho trhne Kepler a příště si to zase vymění. Čtenáři jsou věrní a nakladateli snese kniha i přes vysoká autorská práva nakonec zase zlaté vejce. Pro desítky tisíc fanoušků je proto zpráva, že do ČR dorazi Lars Kepler a Mons Kallentoft knižní událostí roku. Na fotografii Mons Kallentoft.

Mons Kallentoft
Koncem března, přesněji 27.—29., naši republiku navštíví švédský bestsellerový autor Mons Kallentoft, a to u příležitosti vydání dalšího románu ze série s inspektorkou Malin Forsovou. Jubilejní desátý díl má název Vůně ďábla a vychází 20. března. Host vydal také Kallentoftovu knihu Food Junkie — Posedlý jídlem a rovněž tři díly další krimi série čerpající z řecké mytologie, kterou píše společně s novinářem Markusem Luttemanem.

Lars Kepler
Ve dnech 8.—12. dubna si návštěvu Prahy zopakuje hvězdná autorská manželská dvojice píšící pod pseudonymem Lars Kepler. „Kepleři“ do Česka poprvé zavítali v roce 2011 u příležitosti vydání druhého svazku své světově proslulé série s komisařem Joonou Linou. Nyní je knih již sedm, série vychází ve více než čtyřiceti zemích světa a prodalo se přes třináct milionů výtisků. Jen v České republice se jich prodalo téměř půl milionu, a vzhledem k počtu obyvatel tedy patříme k nejúspěšnějším vydavatelům na světě.

10.1.2019