Ze dne na den se Elisabeth změní svět

nakl. Aski

Vyšel třetí román autorky Zory Castillo s názvem Calaway , inspirovaný skutečným příběhem ženy, která, se snaží vyhrát souboj se životem v okamžiku, kdy souhra událostí změní její rozběhlou životní dráhu úspěšné baletky v trosku která bojuje o holý život. Probuzení, které si nikdo nedovede představit.

Během jediného okamžiku se s krásné a úspěšné ženy stane zrůda bez tváře a možností. Většina lidi to v takovém okamžiku životního zvratu  již dávno vzdá,a rezignuje. I pro Elizabeth může pád a procitnutí chvilku vypadat jako cesta do pekel. I Elisabeth propadá do beznaděje a bezmocnosti, bojí se i  jen se pohnout z místa. Žít je někdy nemožné. Nakonec jí přeci jen souhrou několika zvláštních náhod nebo hry osudu, dá život šanci, něco ve věčné smůle změnit.

A ještě: do konce roku vyjde další autorčina kniha. Román ,,Asante“ je inspirovaný skutečnou událostí. Je to příběh skupiny českých dobrodruhů, kteří se rozhodli uskutečnit svůj sen a zrealizovat projekt v zemi, kde nic není nemožné. Odvážní lidé moderní doby se pouští do neznáma, jejich cesta je velmi složitá a plná překážek, provázená nedorozuměním, intrikami, podvody i nezdary, ale i poznáním, přátelstvím nebo nenávistí. Díky obrovské zátěži, nejistotě a prožitým strastem se ukazuje charakter a ryzí tvář všech v tom pravém světle. Toto poutavé vyprávění se odehrává v prostředí krásné a rozsáhlé země, kde žijí úžasní a přátelští lidé, kteří jsou hrdí a ctí odkazy svých předků, země plné tajemné magie, rituálů a odlišného životního stylu – Tanzanie. Kniha vyjde i anglicky.

Zora Castillo, původem z Jižních Čech, narozena více jak před půl stoletím. Nejdříve si psala  jen krátké povídky a příběhy Díky práci procestovala svět a na manažerské a marketingové pozici pro zahraniční společnost měla možnost poznat mnoho zajímavých a uspěšných lidí. Mohla tak sbírat mnohé poutavé a opravdové příběhy, které si zapisovala. V okamžiku, kdy prišla smrt manžela, se vše změnilo. V těžké životní situaci se uzavřela do svého světa a souhrou okolností jí zůstala v péči malá holčička s těžkou nemocí. Odchod z hektického světa obchodu jí tak přinesl více času zcelit to, co sbírala celý život. Tehdy začala psát příběh ženy, která ji  nejen inspirovala svou silnou vírou a nezlomností, ale i tím, jak se dokázala postavit ke všemu, co jí život stavěl do cesty. Tak přišel na svět první, velmi emotivně silný a místy až mrazivý příběh plný citů, slz i smíchu, román  Sarah.

15.10.2018