Do kufru průvodce a slovníky z Lingey

Tomáš Weiss

Zvlášť v létě se brány cestování, a tím pádem i jazyků, otvírají. Kdo nechce riskovat technická on-line omezení, bere si pořád na cesty mapy, průvodce a slovníky. Těžko budete hledat zemi a jazyk, kde by vám neposloužily knihy z nakladatelství Lingea.

Firma Lingea není jenom nakladatelství knih, ale taky software, elektronické slovníky a jazykové aplikace, překládání.

Tady na Kosmasu si ale logicky nejvíc všímáme jejich řady knižních slovníků od kapesních až po vůbec největší na trhu. Velmi oblíbené jsou „mluvníky“, šikovné slovníky a slovníky slangu. Užitečná je řada konverzací, která svou aktuálností, rozsahem, atraktivním vzhledem i množstvím užitečných příloh. Neustále se rozrůstá i série přehledných gramatik.

A novinky pro cestovatele: průvodce po Kubě, městské průvodce z edice Inspirace na cesty: Mnichov, Budapešť, tzv. víkendový průvodci velkými světovými městy s mapou uvnitř a nabídkou toho hlavního, co se dá v průběhu 2-3 dnů v metropolích jako Londýn, Barcelona, Paříž, Vídeň, Amsterdam....

A potřebujete polsko český a česko-polský slovník do kapsy? Nebo perskou konveruzaci? Filipínštinu? Švédštinu? Gramatiku současné dánštiny? Češtinu pro své cizojazyčné kamarády? Málo platné - lingua je latinsky jazyk, takže hledat něco kolem ciziny a jazyků bude u Lingey asi správně. 

4.7.2018