Velký knižní čtvrtek - podzim, 19. října 2017

Tomáš Weiss

K podzimnímu Velkému knižnímu čtvrtku, který letos připadá na 19. října, patří už tradičně setkání čtenářů s autory v sále Městské knihovny v Praze. Tentokrát bude zastoupeno 12 knih z celkového počtu 16 titulů.

V 17 hod. se tam budeme moci setkat tentokrát nejen s českými a slovenskými autory, jak bývá zvykem ( pravda, minule byl  páter Czendlik, což  je Polák, ale už plně domestikovaný a v roce 2015 ještě za cizinu promluvil Chris Priestley, což by podle jména mohl být kněz taky, ale nebyl). Letos bude přítomen britský spisovatel Gavin Extence, autor knihy Potíže s empatií. Jinak pozvání přijali: Michal Viewegh Helena Třeštíková, Pavel Kosatík,Tomáš Šebek, Martina Formanová, Josef Karika, Milan Ohnisko, David Koller, Andrea Sedláčková, Petra Soukupová, Markéta Zahradníková, Martin Sodomka, Alice Flemrová. Zastoupeno tak bude 12 ze 16 knih, což je rekord v docházce.

Přestože bude moderátorem podvečera zkušený šéf kultury ČT24 Petr Vizina, dá se předpokládat, že mu dá autorský tucet pěkně zabrat. Petr Vizina bude týden na to jen lehce ochuzenou sestavu představovat i v brněnské Knihovně Jiřího Mahena.  Takže Brno, 26. 10. v 17 hod.

Příjďte si tedy nechat nové knihy představit přímo autory. Nebo se zeptejte Davida Kollera, jak se mu v Mikulově urodilo víno, Alice Flemrové, jestli zná na Sicílii nějakého mafiána, Pavla Kosatíka, jestli s Helenou Třeštíkovou udělal časosběrnou knihu, Martina Sodomky jak se nenápadně staví úspěšné nakladatelství,Petry Soukupové, jestli je Snížek ten dobrý překladatel amerických autorů, Tomáše Šebka, kolik sněhu může napadnout v Africe, Markéty Zahradníkové, jestli budou v nebi i arcibiskupové, Michala Viewegha, kolik toho přečtou unavení rodičové, Andrey Sedláčkové, jestli je mezi bulvárem a předvolební kampaní nějaký rozdíl, Jozefa Kariky, jestli umí na místě zmizet a zase se objevit nebo jen přijďte zjistit, jak moc empatický je Gavin Extence…

17.10.2017