Kdo hledá, najde - i literaturu v televizi

Tomáš Weiss

Možná to není přímo důvod si televizi pořizovat - ale občas se v bedně mluví i o literatuře. Třeba se po prázdninách zase rozběhly pořady, jako je Jasná řeč Josefa Chuchmy nebo Konfrontace Petra Fischera. Dál pokračuje literární revue 333. Občas se literatura dostane i Na plovárnu k Markovi Ebenovi. A sledovat se pochopitelně vyplatí každou středu aktuální knižní týdeník U zavěšené knihy. Vše můžete sledovat z archivů na svých počítačích.

Pořad U zavěšené knihy donesli aktivně do České televize Jiří Podzimek a Petr Vizina. Jejich představa byla jasná: literatura není žádná posvátná kráva, kolem které se musí nábožně našlapovat,ale knížky, které máme rádi. A tak vymysleli pořad, který se původního zadání drží. Je aktuální, vybírá si z nabídky českého knižního trhu kvalitu a dokáže se se slušnou kultivovaností pohybovat mezi pěnou dní a mramorovými kvádry.

TADY k vidění díl ze středy 16.9.2015

Spisovatelé a další lidi od knih se občas dostanou i do některé z talk show. O Pavela Kosatíka byl zájem hned ve dvou  - u Jana Krause i Na plovárně Marka Ebena. Kdo zná knihy Pavla Kosatíka o českých dějinách a o osudech některých osobností v nich, ten tuší, že je to host, který dokáže říct něco, kvůli čemu si člověk před obrazovkou chvíli posedí. 

Pavel Kosatík Na plovárně TADY

17.9.2015