Zjednodušené tučňákovky pro letní angličtinu a další booky

Tomáš Weiss

Angličtina je esperanto dneška, s tím ani španělština, ani francouzština nic nenadělá. Na Kosmasu jsou anglické knihy tradičně. Hlavně dvojího druhu - buď světové bestsellery autorů, které už znáte z českých překladů nebo nejrůznější formy zjednodušených textů pro angličtináře nejrůznější úrovně, kteří prostě chtějí čas od času nějakou anglickou knihu zdolat. Právě jsme z nakladatelství Penguin dovezli novou várku.

Tak předně - máme pro vás klasiku - Hamlet, Gulliverovy cesty, Dracula, Král Lear a další  - většinou pro úroveň Level 3, což je asi 1200 hlavních používaných slov.  Ale najdou se i Level 1, tedy pro úplně začínající, nebo Level 6, tedy pro tak pokročilé, že už skoro netřeba zjednodušovat.

Knihy většinou stojí kolem 200 - 250 Kč a to u mnohých jsou jako součást výbavy přiložena CD s MP3 načtenou knihou. je tedy možnost vrazit je i do do telefonu nebo přehrávače auta.

Ale dovezli jsme  - a opakovaně doplňujeme - full texty takových knih, jako je např. novinka Johna Greena Let It Snow, anglický originál knihy Pořád jsem to já (Still Alice), originál filmové předlohy American Sniper, Mortdecaie v angličtině, legendární Burroughsův Naked Lunch...a pochopitelně detektivky a thrillery nebo třeba Faberův Kvítek karmínový a bílý nebo taky Simona Mawera a Terryho Pratchetta. Prostě: víc a podrobněji to najdete tady, v nabídce cizojazyčných knih.

23.7.2015