Jo Nesbo v Praze a dobře prodejná Policie

Tomáš Weiss

No jo, přijede Jo! Už podruhé. V roce 2012 přijel coby velmi nadějný, leč méně známý autor severské krimi. Letos přijíždí jako jeden z nejvíce prodávaných autorů na světě. Konkrétně je jeho poslední díl případů komisaře Holea nazvaný Policii, nejprodávanější knihou posledních dvou měsíců v ČR.

Poslední aktuální info pořadatelů zní: Autogramiáda 4.5. na Václaváku v Paláci knih se nám posunula na 16:30 a bude trvat 2 hodiny. Každý si může vzhledem k počtu zájemců nechat podepsat pouze jednu knihu a na focení s autorem bohužel nebude prostor (můžete si ho ale vyfotit u podepisování). Momentálně usilovně pracujeme na tom, aby se dle počtu účastníků autogramiáda prodloužila, nemůžeme to však slíbit, vše záleží na Joovi Nesbøvi.

Také není úplně jasné, jestli rád podepisuje čtečky, což mají někteří v plánu mu podstrčit.

Bude to asi řádná mačkačka. Na facebooku se ohlásilo asi 2500 lidí. Lidi přijedou i z jiných českých měst. Na Slovensku se na Nesba dokonce prodávaly lístky. Kapacita sálu na besedu s autorem tam bude 6.5. 400 míst, lístky se uvolňovaly po 100 ks na internet a byly vždy po cca30 vteřinách vyprodané. Vstupenka na besedu v Bratislavě stála 9 Eu, tedy cca 250 Kč.

30.4.2015