Čtvrté „Milénium“ se bude odehrávat v Sillicon Valley

Tomáš Fojtík

Dívka s tetováním je zpátky. Po Stiegu Larssonovi, který zemřel před jedenácti lety se dopsání jeho trilogie ujal švédský spisovatel David Lagencrantz. První díl vychází již letos v USA pod názvem The Girl in the Spider’s Web.

Dívka s tetováním je zpátky. Po Stiegu Larssonovi, který zemřel před jedenácti lety se dopsání jeho trilogie ujal švédský spisovatel David Lagencrantz. První díl vychází již letos v USA pod názvem 

 

Trilogie Milénium u nás v Česku více méně spustila vlnu zájmu o severskou literaturu a dodnes patří mezi ikony tohoto žánru. Stieg Larsson ale plánoval více, než tři knihy s charismatickou Lisbeth Salanderovou. Jak včera oznámil vydavatel, čtvrtý díl série vyjde ještě letos pod názvem The Girl in the Spider’s Web.

Napsal ji švédský spisovatel David Lagercrantz, bývalý novinář a autor memoárů fotbalisty Zlatana Ibrahimoviče. "Dívka v pavoučí síti" bude první román ze série Milénium, který nenapsal Stieg Larsson, který v roce 2004 zemřel na srdeční příhodu. 

 
Lagercrantz byl vybrán Larssonovými dědici a autorovým švédským nakladatelem, aby této celosvětově úspěšné sérii pokračoval. 
 
Děj bude umístěn do technologického ráje v Sillicon Valley a svou roli bude mít i nechvalně známá NSA. 
 
Zveřejněna byla i obálka, která svým stylem navazuje na první tři díly série Milénium.

1.4.2015