Kosmas v english

Tomáš Weiss

Cizojazyčné knihy se bohudík staly pravidelnou součástí nabídky e-shopů a knihkupectví. Připomínáme, že i Kosmas pro vás některé zahraniční knihy pravidelně objednává. Drtivá většina jich je v angličtině. Můžete si díky tomu přečíst některé knihy, které ještě nebyly do češtiny přeložené, nebo se prostě jen čas od času v "íngliš lenguič" potrénovat.

Při výběru se Kosmas většinou orientuje podle známého a v ČR již zavedeného autora, případně podle titulu, který se v ČR stal bestsellerem. Knihy se pochopitelně neobjednávají ve stovkách, takže se občas stane, že zásoby dojdou. Ale nezoufejte - pokud není kniha rozebraná a vy si o ní napíšete, uděláme všechno proto, aby se k vám rychle dostala. Zcela prakticky: na stránce Kosmasu si můžete cizojazyčné knihy snadno vyfiltrovat postupnými kliky: hlavní stránka - všechna oddělení - krásná literatura - cizojazyčná beletrie nebo přímo rozkliknout tento odkaz: https://www.kosmas.cz/oddeleni/544/cizojazycna-beletrie/.

A pak už stačí jen vybírat, případně se titulu, který není "momentálně skladem", domáhat. Můžete si tak obstarat do češtiny ještě nepřeloženého nového Murakamiho.

Nebo posledního, také ještě nepočeštělého Cunninghama. Nebo nový sborník raných textů Samuela Becketta.

Pochopitelně jsou v nabídce především bestsellery napínavého čtení - Dick Francis, Jo Nesbo, Stephen King, Robert Ludlum. Ale třeba také anglický Stoletý stařík. A dětem můžete podstrčit k anglickému zdokonalování jejich současný hit The Fault in Our Stars čili  Hvězdy nám nepřály.

 

26.8.2014