Dvě příležitosti pro poetické duše do konce srpna

Tomáš Weiss

Takže: buďto to můžete být vy, kdo složí text pro píseň, která bude věnována Brnu, nebo se můžete pustit do experimentální poezie, a výsledky třeba najít otištěné v almanachu. Koho to zaujalo, ať čte dál.

Časopis Host vyhlašuje VI. ročník soutěže Brněnská sedmikráska

Tentokrát na téma píseň pro Brno. Moravská metropole stále čeká na svou píseň. Zúčastněte se básnické soutěže s vlastním písňovým textem, který můžete zasílat do 31. srpna 2014 na email sedmikraska@hostbrno.cz nebo na adresu Časopis Host, Radlas 5, Brno 602 00. Na vítěze čeká finanční odměna 10.000 Kč, šalinkarta na měsíc a nehynoucí sláva.

A za druhé:

Nakladatelství van Aspen nabízí prostor experimentální poezii. Za majoritní finanční podpory básnířky Sylvy Lauerové se nakladatelství van Aspen rozhodlo vydat almanach současné české experimentální poezie. Experimentální poezií máme na mysli zejména básně dadaistické, negramatické, eventuálně typogramy a onomatopoické básně. Pro zájemce o vyčerpávající výklad označení „experimentální“ doporučujeme diplomovou práci Petra Kuběnského Přínosy postupů experimentální poezie (FF MU 2010). Případné individuální dotazy rádi zodpovíme na kontaktu uvedeném v tiskové zprávě. Předem děkujeme za spolupráci v jakémkoli rozsahu.

Termín pro zaslání ukázek autorské tvorby je 31. srpen 2014. Každá jednotlivá nabídka by měla obsahovat nejméně tři vlastní díla a osobní údaje minimálně v rozsahu: věk, lokalita trvalého bydliště, obor, ve kterém autor pracuje či který studuje, zda a kde byla jeho díla dříve publikována, eventuálně jakákoli předchozí autorská zkušenost. Následně budete individuálně kontaktováni a informováni o dalším postupu. Neposkytujeme autorskou odměnu, nabízíme prostor vaší poezii a její následnou masivní marketingovou podporu a propagaci v rámci almanachu současné české experimentální poezie. 

Svá autorská díla zasílejte na adresu: nakladatelstvi@vanaspen.com

 

 

24.6.2014