Popis: 1× kniha, vázaná, 208 stran, 21,5 × 28,5 cm, česky
Stejný produkční tým, který spolupracoval s Romanem Vaňkem z Pražského kulinářského institutu na jeho bestsellerech „Poklady klasické české kuchyně“, „Kouzlo kuchyně Čech a Moravy“ a „Sushi doma krok za krokem“, nyní přichází s vlastní kuchařkou....
(...) Do našich luhů a hájů se vrátí majitelé kuchařské knihy Sexy moderní česká kuchyně, za jejímž vznikem stojí šéfkuchař italsko-francouzské restaurace La Veranda Radek David. „V kuchyni se nesmí nic uspěchat, jen tak se rozvine vůně a chuť,“ tvrdí David s tím, že kuchařka nechce nabízet nějaká afrodiziaka, ale přitažlivou škálu jídel v moderním a odlehčeném pojetí tak, jak je připravují nejlepší čeští kuchaři. I s ním jich je jedenáct a rozpisy jsou dělané pečlivě včetně tipů, jak je třeba v jednotlivých ročních obdobích možné zaměnit sezónní ovoce.
(...) Kniha je rozdělena do deseti kapitol, které doprovází více než sto fotografií, z nichž doslova cítíte vůni i chuť předkládaných jídel. Recepty jsou sestaveny tak, aby zpracováním i surovinami byly dostupné každému, kdo se rozhodne postavit ke sporáku a začít. Kromě ingrediencí obsahují i dobu přípravy a vaření, přesný postup a nakonec i tip, jak jídlo ještě ozvláštnit či některou surovinu nahradit. Součástí SEXY moderní české kuchyně je i představení hlavních aktérů a restaurací, v nichž působí. Z medailonků se dozvíte, že Radek David chtěl být původně kosmonautem či pilotem F1, šéfcukrář Lukáš Skála zase od malička žil v cukrárně rodičů mezi laskominkami a kremrolemi. Kuchařka, kterou vydalo vydavatelství R MÉDIA, skutečně stojí nejen za prolistování.
Deset špičkových českých šéfkuchařů v čele s Radkem Davidem prozrazuje v nové kuchařské knize Sexy moderní česká kuchyně oblíbené pokrmy z vlastních domovů. Jde však, jak už název napovídá, o moderní, odlehčené české recepty, které jsou "sexy". Kniha je rozdělena do deseti kapitol a obsahuje více než sto fotografií. Díky této přehledné kuchařce uvaří úžasné pokrmy i normální smrtelník. Recepty jsou sestaveny tak, aby zpracováním i surovinami byly dostupné každému, kdo se rozhodne postavit ke sporáku. Nápady, forma i vybraná jídla však musejí nadchnout i profesionály.