Popis: 1× kniha, vázaná, 256 stran, 16,5 × 23,5 cm, česky
Reprint významné kuchařské knihy z roku 1935. Karel Šroubek (nar. 1880 v Nučicích) otevřel vlastní restauraci na Václavském náměstí v Praze, tamtéž zakoupil v roce 1924 hotel U arcivévody Štěpána a pod názvem Grandhotel Šroubek zde vybudoval restauraci s nejvyhlášenější kuchyní. Sbírka více než jednoho tisíce receptů patří k nejvýznamnějším dílům české gastronomické literatury.
Reprint původní knihy cca před 100 lety. Recepty - některé můžete použít, některé se dají upravit do dnešní doby, některé jsou úsměvné. Někde jinde v recenzi bylo citováno z knížky - postup na usmrcení želvy - ten je v Želví polévce: nalákáme želvu na list salátu a jakmile vystrčí hlavu, usekneme ji... Zajímavé povídání (čtení), ale málo fotografií - jasně, jen černobílé původní, spíše reklamní.
Dočtete se, co se vařilo v jednom z nejlepších prvorepublikových hotelů, nasajete plnými doušky tehdejší atmosféru vůní a chutí, z nichž mnohé mohou být dnes nezvyklé. Pokud ale zvolíte recepty jako výchozí inspiraci, obohatíte si kromě ducha čtením i svůj domácí prostřený stůl zajímavým vařením. Vítejte, pane Šroubku opět mezi námi! Pavel Martin