3x seberozvoj s Alpha Book

nakl. Alpha book

Láska, smrt a odpuštění. Jak zvládnout nesnáze a strasti. Modely lidského sebeuvědomování. Tři podtituly knih, které nabízejí své služby v oblasti sebepoznání a naděje na proměnu k lepšímu životu.

Christina Grofová: Dokonalé přistání

Autobiografický, duchovně laděný životní příběh psycholožky Christiny Grofové (1941 - 2014 - spolu se svým manželem MUDr. Stanislavem Grofem je autorkou mnoha knih o transpersonálním rozvoji a holotropním dýchání). Vyrůstla na Havaji, kde byla léta zneužívaná nevlastním otcem, kterému se v dospělosti snaží odpustit v době, kdy se kvůli těžké nemoci tím slabým stal on.

Tento autografický román, zasazený do krásného prostředí Oahu, havajského ostrova, kde Christina vyrůstala, je příběhem popisujícím nejbolestivější psychotrauma jejího dětství – emocionální a sexuální zneužívání jejím nevlastním otcem trvalo dlouhou dobu. Podařilo se jí vyřešit trauma, které otrávilo celý její život, pozoruhodným a velmi neobvyklým způsobem. Když otčím umíral na metastazující melanosarkom a projevoval známky lítosti nad svým chováním, rozhodla se, že se o něj v procesu umírání postará. Oba dokázali najít smíření a duchovní uzavření svého nejtěžšího vztahu.

Stanislav Grof

J.D. Whitehead, E.E.Whiteheadová: Ctnost odolnosti

Odolnost je imunitní systém lidského ducha. Umožňuje nám s využitím dostupných zdrojů odolávat krizím a zdárně přestát obtíže či nepřízeň osudu. V této knize nám dva známí duchovní autoři ukazují, jak se zotavit z citových zranění a bolestivých nezdarů, a učí nás, jak pěstovat odolnost v sobě a v našich rodinách i náboženských a občanských společenstvích.

Whiteheadovi zkoumají osobní, sociální a občanské aspekty odolnosti. Nabízejí příklady prostřednictvím příběhů jednotlivců a dokonce i měst (Boston po bombovém útoku na maratonský běh), které zkoumají emocionální, duchovní a vztahové základy pro obnovu. Pro všechny, kteří pracují s lidmi a komunitami a radí jim, stejně jako pro jednotlivce, kteří hledají lepší pochopení zdrojů, které máme k dispozici v dobách vykolejení a zoufalství, nabízí Ctnost odolnosti mnoho praktických rad a inspirace pro boje, kterým čelíme na našich cestách životem.

Marie Louise von Franz: Mýty o stvoření

Mýty o stvoření jsou nejhlubší a nejdůležitější ze všech mýtů, protože se zabývají jak základními vzorci existence, tak konečným smyslem života. V této knize významná jungiánská analytička zkoumá opakující se motivy, které se objevují v mýtech o stvoření z celého světa, a ukazuje, co nás učí o tajemstvích tvořivosti, cyklech obnovy v lidském životě a zrození vědomí v individuální psychice. Marie Louise von Franz (1915 - 1998)  byla švýcarská psycholožka, představitelka analytické psychologie Carla Gustava Junga, jehož byla také blízkou spolupracovnicí.

 

 

28.8.2023