Jeremy Clarkson i po Top Gear píše do novin a má rád motory

Tomáš Weiss

Clarksonova první práce byla cestovní prodavač pro živnost jeho rodičů – prodával hračky Paddington Bear. V roce 1984 založil Motoring Press Agency, kde společně s Jonathanem Gillem (specialistou na motorismus) dělali silniční testy vozidel pro místní noviny a automobilové magazíny. Posílal také texty do publikací jako Performance Car. Pravidelně psával do magazínu Top Gear od roku 1993.

Clarkson psal také pravidelně články do bulvárních novin The Sun a také do novin The Sunday Times. Jeho články z The Times jsou znovu publikovány v The Weekend Australian. Také píše pro „Wheels“ (kola) sekci do Toronto Star.

Clarkson napsal i několik humorných knih nejen o autech. Několik jeho knih jsou sbírky jeho článků, které napsal do The Sunday Times. Ve svých knihách a článcích kombinuje lásku k řízení aut a zároveň svůj pohled na svět jako např. v Jeremy Clarkson’s Motorworld, Jeremy Clakson’s Car Years and Jeremy Clarkson Meets the Neighbours.

Jeho humorný, avšak politicky nekorektní styl psaní a moderování často vzbuzuje u veřejnosti rozporuplné reakce a často je kritizovan médii, politiky, různými skupinami lidí a veřejností.

zdroj: wiki

12.8.2019