Kahuda vaří, maso na talíři

Tomáš Weiss

V pražském bufetu a internetové kavárně Zenit to začala spolumajitelka Petra Hůlová. Předpokládám, že si řekla: co bych tady furt vařila jenom já - a nabídla bufetovou kuchyň dalším spisovatelům. 24.11. tam tedy bude vařit svůj prý vyhlášený guláš Václav Kahuda.

Kavárna Zenit má v programu, že tam bude 24.11. vařit Václav Kahuda guláš?
To jako aby neotravoval literaturou, tak bude krájet cibuli?

Taky píšu a občas mívám autorský čtení a k tomu v Zenitu vařím polívky.
A Kahudův guláš má zkrátka renomé. Vaří rád a umí to. Má navíc v Zenitu i
předchůdce, stává se to jistou tradicí, snad. Vařili už Marek Šindelka,
Georgij Bagdasarov, Michal Pěchouček, Jan Horák...Využíváme jen možností
toho prostoru. Zapojit i kuchyň se nabízí.

Tobě už se podařilo udolat poslední Kahudovu vydanou knihu Vítr, tma ,
přítomnost? Co si o ní myslíš?

Přečetla a líbila se mi. I tím, jak irituje. Prostě mě to bavilo-být s
tím textem-prožírat se tím.

Myslíš, že literarní čtení a setkání autorů s diváky potřebují víc show?
Budete i nadále zvát lidi na kuchtíci spisovatele?

Václav Kahuda není určitě posledním kuchtícím spisovatelem v Zenitu.
Jsme domluvení např. s Ondřejem Buddeusem - bude připravovat brouky - někdy
v lednu.

18.11.2014